Šeštadienį posėdžiavusi LSDP taryba paliko Vilniaus vicemerą A. Paleckį partijos nariu, tačiau dvejiems metams atėmė iš jo įgaliojimus atstovauti partijai bei privertė pasitraukti iš Vilniaus skyriaus pirmininko posto.

A. Paleckis dvejus metus negalės būti renkamas į jokias partijos struktūras. Tokia bausmė sostinės socdemų lyderiui skirta už partijos narių supriešinimą per Vilniaus mero rinkimus bei viešą vadovybės kritiką.

Antradienį susirinkusioje LSDP Vilniaus skyriaus konferencijoje buvo įvardintos keturių galimų kandidatų į pirmininkus pavardės: Juozas Olekas, Vitalija Kliukienė, Emilis Masiulis ir Arūnas Visockas. Tačiau nei už vieną kandidatūrą nebuvo balsuojama. Šią procedūrą nuspręsta atidėti vėlesniam laikui: skyriaus pirmininką rinkti po LSDP suvažiavimo.

Sostinės socialdemokratams antradienį sunkiai sekėsi surinkti pirmininko rinkimams reikalingą balsų kvorumą. Kai pagaliau reikiamas delegatų skaičius susirinko, politikai pasigedo balsadėžės. Netrukus dėžė buvo atgabenta į posėdžio salę, tačiau tuo metu jau buvo priimtas sprendimas pirmininko rinkimus atidėti.